Helgkurser på Kulturlokalen Ht-16

Helgkurser i Folkmusik
Hösten 2016 i Kulturlokalen
Fjällgatan 29A på Frösön

1) 14-16 oktober: Stämkurs med Adrian Jones
”Hur blir man bra på att spela stämmor? Den frågan har Adrian fått många gånger. Varje gång har han funderat över hur man egentligen bär sig åt. Kan man öva på det? Finns det konkreta verktyg? Kan man lära sig det av någon? Det är dags att dyka ner i stämspelets värld och belysa de tankemodeller som finns att tillgå. Likväl som olika kurser i låtspel och ensemble är det nu dags för en kurs i att spela stämmor!

2) 4-6 november: Viskurs med Astrid Pullar
Utöver fiolspel har sången varit viktig för Astrid och särskilt då folklig sång från olika delar av världen.
Viskursen inriktar sig på äldre folkliga visor från Jämtland. Därtill kommer allehanda småvisor från olika delar av Sverige, enkel stämsång samt grunderna i kaukning.
Röstteknikövningar och att lyssna på traditionsinspelningar ingår för att närma sig det folkliga sångsättet. Möjlighet finns att pröva ackompanjemang på cittra och hummel.

3) 11-13 november: Olle Falk-låtar med Kjell-Erik Eriksson
Olle Falk hängde bredvid AC/ DC på Kjell-Eriks pojkrum i Stocke, Offerdal. Sedan dess har Olle varit en idol och inspirationskälla för den numera välkände spelmannen Kjell-Erik Eriksson. På den här kursen ska vi fördjupa oss i Olle Falks låtar. Kjell-Erik kommer visa filmer och inspelningar och han har även med sig Olles fiol.

4) 2-4 december: Rödölåtar med Rickard Näslin
Så var det dags för låtar som grävts fram i slutet av förra millenniet i den eldgamla kulturmiljön kring Tibrandshögen på Rödön, d.v.s låtarna efter den mytomspunne Ol Persa i Vike. En CD-skiva och noter på låtarna ingår i kursavgiften.

Förkunskaper: På fiolkurserna bör du ha spelat i några år för att ha fullt utbyte av undervisningen. Kurskostnad per helg: 750:-. Maxantal mellan 10-15st beroende på kurs. Fika och luncher ordnar vi själva i lokalen.
Start: Fredag 19-21.00 Lördag: 10.00-15.00 Söndag: 10.00-13.00
Anmälan och mer information om kurserna hittar du på www.bilda.nu under fliken studiecirklar och utbildningar

Comments are closed.